Tuesday, January 27, 2009

tiada tajuk....

ak slalu rase yg org yg ak gelar rakan... hanya mencari ak dikala mereka memerlukan bantuan... ak x ckp semuanya... tapi ad segelintir... sumpah ak terase hati ngan kalian...

bila kalian memerlukan bantuan, aklah yg kalian cari... knape?? sbb ak xkan ckp "tidak".... sbb ak anggap kalian sbg rakan ak.... rakan yg ak kira, haruslah diambil tahu susah senangnya...

tapi kalian bagaimana?? mencari ak di kala kalian didatangi masalah.... tika kalian senang, dgn mudah kalian lupakan ak... ak tidak mengharapkan harta dari kalian... cukup la dengan kalian mengingati ak....

Sampai satu tahap, ak rase semacam tawar hati untuk mengaggap kalian sbg rakanku... kerana ak rase seperti semua itu tidak perlu.... kerna kalian tidak mengaggap ak penting dalam hidup kalian...

kalian faham dgn maksud sebenar rakan?? ak yakin dan ak brani potong jari ak sniri yg kalian sbenarnye tidak faham istilah rakan.... ak ckp berdasarkan ap yg ak lihat & ap yg tlah kalian lakukan pd ak..

masakan kalian faham maksud sebenar rakan kalau kalian sanggup mengata perihal rakan kalian kpd org lain??

masakan kalian faham maksud sebenar rakan kalau kalian slalu mengungkit bantuan yg telah kalian berikan kpd rakan tersebut??

masakan kalian faham maksud sebenar rakan kalau kalian hanya mengingatinya di kala kalian susah??

dan masakan kalian faham maksud sebenar rakan kalau kalian hanya mementingkan darjat...

PERSETAN!!

ak benci dgn kalian yg HIPOKRIT!!

ak benci dgn kalian yg TIDAK JUJUR!!

ak benci dgn kalian yg bergelar PEMBUNUH!!

ya...pembunuh.... sbb kalian telah mmbunuh segala rasa kasih dan sayang yg ak terapkan semata2 untuk kalian...

16 comments:

Aku Iron Man said...

bagi aku, tajuk post ini adalah "kawan atau lawan?"

adakah semua kawan-kawan kau sebegitu? aku harap tidak.

cuma bila ada suatu masa Tuhan 'tarik balik' rakan-rakan sebegitu, adakah kau gembira?

berdoa sajalah mereka berubah. aku harap post entry kau ini dibaca oleh mereka. biar mereka tahu perasaan kau. mungkin mereka cuba berubah jadi seorang kawan yang baik.

S90 said...

this is deep..
cik farah jgn la angin satu badan..

FarahDiana said...

Aku Iron Man: seperti yg ak kata, segelintir... tapi segelintir itulah yg mmbuatkan ak kecil hati... ak rasa, mereka x mungkin membaca entry ini... sbb mereka bknlah pegguna IT yg tegar... oh ye, mereka (A&B)penah berpesan kpd seorg rakanku(C)supaya jgn jd seperti ak.. seorg penggna IT yg tegar... bodoh bukan?? ak x ganggu mereka... ak x guna duit mereka untul membayar bil BB ku... ak x cuit lgsg harta kepunyaan mereka...
=(


S90: x angin pon... cuma bila dh byk kali kena dgn "rakan" yg sama... ak naik jemu.... muak.. menyampah... ak pernah kata pd mereka yg ak anggap "kwn" itu... "katakan sahaja kalau kalian tdk menyukai ak, atau ap yg ak buat...jgn ckp belakang..." tapi ak kira mereka x faham ayat yg ak katakan itu.... erm.... dlm cerdik ad bodohnye...

Nik Muhammad Hafiz said...

cik farah...benda nie dah jadi biasa dalam kehidupan seharian kita..cuma kengkadang kita tak sedar..dan kita cuma sedar bila org yang kita harapkan sesuatu darinya tidak seperti apa yang kita harapkan...u cakap u tak mengharapkan apa apa balasan..tapi at the end of ur words,u cakap.."cukuplah sekadar hanya mengigati" ..err..saya rasa itu satu statement harapan tuh...put it this way laa...u ask ur self..u tolong dia org atas dasar apa? perlu ker u mintak balasan..u kata tak kan...suruh org ingat kita nieh pun sebenarnya adalah satu permintaan atau balasan selepas kita tolong dia org..cuba next time..u tolong jer dia org tuh..lepas tuh..lantak dia org laa..nak cari atau tak nak cari u...dia org cari..kita layan jer laa dengan baik..dia org tak cari...biarlah..u move on with ur life...i've been doing this all while..and believe me..u dont get hurt at the end of the day..u feel much more better...setiap benda yang kita buat..elakkan dari berharap sesuatu..remember..expectation kills... ;) be happy in life...jangan ambik hati sangat dengan perangai dia org tuh..banyak lagi benda yang boleh merungsingkan awak...

FarahDiana said...

Nik Muhammad Hafiz: thanx for ur comment!! =) sgt2 membina....

blaja benda baru dh arinie!!

=)

*ecpectation skills

ala2 mcm expect the unexpected la nie ek...

oke...

trimas for everything....

*tika ini...kerja yg berlambak amat merunsingkan sy sbgai practical student...huhuhu... aritue je teremo sket... sbb tgh cuti... mase cuti x pk pasal kerja sgt....tue yg boleh pk smpai ke c2 tue...

Nik Muhammad Hafiz said...

its ok..tarak hal...just remember that everything we do in our life..lepas buat tuh..just let it go without any expectation at the end of the day..u pun takkan rasa stress...then when they come and look for u..be a good friend and help them...ingat...its ok at the end of the day when they are happy and they forget about u..its ok...at least u know that they are happy...to be a cushion in people's life takes alot of effort and responsibilities but its people like u that makes the world a whole better place ;)

FarahDiana said...

oke... wt mase nie...

farahdiana tidak dpt berhenti dgn senyum secara panjang lebar kerana hari ini tlah disinari oleh "chaya" yg x penah dia dapat....


than pd sume bloggers especially enchek nik muhammad hafiz!!

lucky for me cz i've friends like u... =)

Nik Muhammad Hafiz said...

lorr..jangan laa cakap macam tuh... semua boleh bagi pendapat and kata kata bernas...but at the end of the day..its always up to the receiver nak terima atau tak..so the person that u should be thankful is urself for wanting to accept what we said to you ;)

FarahDiana said...

la... btol la kan....

xda korang sume...

ad rase agk "down" lagik....

tapi skan asyik senyum tanpa henti....

hehe....

really2x apprecite it!!

=)

ab geldofg said...

jgn ada sft bnci..tk elok..biarkan saja mnusia bragam

FarahDiana said...

abg geldofg: x benci... tapi terkilan... sesekali, teremo plak...


tapi skang dh oke...

sbb lyn prasaan nie lama2 pon x gune...

wt sakit hati + sakit kepala...

kan??

kan??

=)

Nik Muhammad Hafiz said...

:)

Muhammad Azli Shukri said...

kawan ketawa ramai sekali, kawan menangis sukar dicari.

FarahDiana said...

Enchek Muhammad Azli Shukri:

yup....

btol sgt2....

oh ye, trima kasih sbb sudi menjenguk ke blog sy yg x seberapa ini....

=)

NaD said...

eh sadis!
sedey...
wuuuuuuuu
adakah aku didalam list itu??
huuuuuu
hurm...
pape pown...
mmg betul la komen2 sume kat atas tu..
kalau pk sampai fenin pown buang mase..
just let it b...
sbb mmg sifat manusia mcm tu..
kan?
lgpun tak yah la susah2 pk pasal org len..
ko pk pasal diri ko je..
mcm mane nak jd manusie yg baik dan
tak mnyusahkan org len..
i know u r gud at dat..
coz dat's y i like u d way u r..
b coll mate!

FarahDiana said...

nad:

uiks??

ko merepek mende mek??

bile lak ko termasuk dlm senarai tue...

xda... xda...

ko x penah masuk dlm sume senarai negatif ak..

=)

*remember...ur my extraordinary best friend 4eva!!

=)

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.