Saturday, July 4, 2009

Bintang Part 1

Kehadiran bintang yang satu ini tak pernah aku peduli...
bercahayakah dirinya...
kelamkah suasananya...
langsung aku tidak peduli....

Tapi hari ini...
berita tentang bintang itu akan dibawa pergi...
Sentap....
Ye, aku sentap...
sebab selama bintang ini sentiasa berada di atas kehidupan aku...
tidak pernah sekali pun ak menghargainya..

Maafkan aku bintang...
Aku tahu aku yang bersalah...
sudi maafkan aku??
maafkan atas semua yang telah aku lakukan??
boleh??

janji dengan aku yang kamu tidak akan pernah berhenti menyinari hidup aku??
Aku tahu...
Semua yang berlaku ad hikmah..
Tapi boleh aku tolak semua hikmah2 itu agar engkau akan senantiasa untuk diri aku??
boleh??

Bintang,
aku terpaksa kuat semangat...
demi kehidupan insan lain yang engkau turut sinari...
bersalahkah aku kerna berlaku kuat??
berdosakah aku kerna berkeras hati??
Adakah ini yang harus aku tanggung??

benarkan aku mengikuti langkahmu, wahai bintang yang satu...

Friday, July 3, 2009

When I Was Born...

Devil Said:

"Ohhh Shi*!! Competition!!!"

Wednesday, July 1, 2009

gempar ke?

dah balik Semenanjung dh....
sampai kol 1340 td..
**credit to captain Mohan Raja & Selva S. & Crew2 MAS. Really enjoy the journey!!**
[mula dh nk poyo]

Adalah dengan ini...
saya mengumumkan...
saya cuma akan berada di sekitar Putrajaya & Kuala Lumpur hanya sehingga hujung mingu ini sahaja...
[ngada sangat... mcm ad org nk jumpa]

Sebenarnye, saya dh kena mula kerja balik hr selasa tue...
*sobsob*

Attention to:
Kak Cahaya
Dr. Sam
Kak Maria
Sis Honeya
Cujen Lalink


I really need / have to / must
[apa lagi ek??]
untuk berjumpa dengan kalian semua...
pada sesape yang baca entri ini,
& mengenali mereka,
sila war2kan berita ini kepada mereka...
~terima kasih~


Sunday, June 28, 2009

Masih Lagi....

Masih lagi di Sibu, Sarawak...
Hari Rabu nie bru balik ke kl...
so, maybe the whole week akan dhabeskan di KL....
ad sape2 nk ajak saya kuar x???
Alang2 dh ad di Kl, mmg nk g jenjalan dulu..
sbb bila dah balik Lipis,
mmg susah nk kuar jenjalan....

Cujen:
nnti sy call awak ye lalink??
heee~

Kak Cahaya:
Jom Jalan2!
Jom Karaoke!
Jom Makan!
:D

Kak Honeya:
Sis, mau bawak saya jalan lagi x??
**haritue ad hal yg x dpt dielakkan..so, x dapat join....huuuu~

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.