Saturday, June 19, 2010

DIGI LIVE MUSIC...

Haaa...
Meh sini....
Nak cite pasal
DIGI LIVE TOUR...

AKu dulu pantang sket ngan 'setan kuning' nie weh...
sebab lagu dia la aku nyampah...
i will follow you... i will follow you...
tobat la...
rase nk hempuk kepala kat dinding setiap kali keluar iklan dia...
*tapi x buat pon... hahaha*

Eh, berbalik kepada topik asal...

DIGI LIVE TOUR

pada sapa2 yang rase sangat suka bab2 live music nie...
boleh la follow2 musik gandingan artisartis fofular...

Ada




Ada juga...


Best tak?? Best tak??
:D

Macamana nak follow DIGI LIVE TOUR???
Haaa....Ini macam...

Best kan??
xde la nak keluar duit ratus riban bagai...
*sukesuke*

Pertandingan pon ada gak weh!!
sapa2 yang berbakat tue leh la join...
lumayan hadiah dia...
nie ha...


lumayan tak??? lumayan kan???
:)

so, kalau nk tau lebih lanjut...
pergi la ke laman web digi...
DIGI LIVE MUSIC

Buffered Earning & Metered Earning

Kali ini nak buat post straight to the point...
ni nak cite pasal buffered earning & metered earning...
dan saya telah menghampakan diri sendiri...

Sebab dulu beria-ia nak dapatkan buffered & metered earning...
bila dah dapat...
takleh pulun...
sebabnya.... TAK ALERT!!!!
*sangat sakit hati dengan diri sendiri*

bila dah ad akaun dengan nuffnang...
rajinrajin la update blog & tgk2 blog org lain...
naikkan traffic...
jangan la semata-mata dtg nk naikkan traffic...
baca la sekali post terbaru dorang....
tak rugi pape...
ye dop??
kan?? kan??

So, pada sesape yang expert bab2 buffered earning and metered earning nie....
boleh bagi apa2 nasihat tak regarding these two matters??
pening & x brape faham sebenarnya....
:(

Oke.... habes dah nak membebel...
*shit! saket hati lagi sebenarnya*

Wednesday, June 16, 2010

Kuih Tako Ibu Mertuaku

Petang tadi cuba buat kuih tako....
ok la tok first timer cam farah nie...
bukannya pakar sgt pon...
tapi stakat nk buat mkn sniri + bagi org terdekat rase boleh la kot...

sila la tgk gambargambar nie...
oh ya, step by step punya gambar mmg takde..
sbb farah nie asyik terlupa amek gambar step by step....
huuu~
nie lapisan bawah...


nie lapisan atas....



nie bila dah siap letak duadua lapisan...


sedap dimakan bila disejukkan...
weeee~
*sila abaikan stokstok air yg ad kt blakang tue...*


Selamat menjamu selera...
Selamat mencuba!!!
:)

Nak resepi??
boleh....

nie esepi yang farah guna tok buat kuih tako nieh...

Bahan

Utk lapisan bawah (hijau):

1 paket 55 g tpg HanQue
1 1/2 cawan gula
1 cawan santan
3 cawan air
jagung dalam tin/ sengkuang cina
1 sudu besar esen pandan

Utk lapisan atas (putih):
1/2 cawan tepung jagung
2 cawan santan
2 cawan air
1 tsp garam


Cara:
1. Masukkan tepung HanQue, air, santan, gula, esen pandan ke dalam periuk dan kacau atas api sederhana sehingga pekat atau meletup-letup. Masukkan dalam cawan puding atau takungan daun pandan. Jangan lupa masukkan sengkuang cina yang telah didadu dahulu.

2. Masukkan santan, air, tepung jagung dan garam dan kacau atas api sederhana sehingga pekat. Tuangkan atas lapisan hijau tadi.

3. Sejukkan dalam peti ais hingga sejuk dan hidangkan.


resepi telah dipinjam dari Supermom....


SELAMAT MENCUBA!!!
:)

p/s: tittle post nie diambil dari tajuk yang sama dari Supermom... heh~

Pinjaman Ceritera

Pinjamkan aku ceritera itu agar aku bisa merasakan apa yang kau rasa...
Menanti waktu agar aku sendiri merasakannya...
itu adalah mustahil...

Aku pinjam....
Aku tumpang segala kebahagian..
Lalu aku pulangkan kembali kepada kamu.
*Setuju?*

Kerana aku tahu kebahagian itu tetap milik kamu..
dan kebahagian kamu itu tidak pernah mungkin menjadi milik aku.
Dan aku percaya segala kebahagian aku juga tidak akan pernah sama dengan kamu.

Berkongsi kebahagian, mungkin??
Bergantung kepada keadaan.
:)

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.