Saturday, April 25, 2009

Haula Hati

Ada sesiapa yang mempunyai vak sehingga mampu menenangkan aku??

kau mempunyai valium yang sangatsangat kuat hingga aku bisa berdiam diri tanpa sebarang kocak..Sehinggakan peredaran diri aku ini seperti ventilasi sebuah bangunan yang sentiasa terpelihara..

Aku angankan kau menerima aku dengan panembrama...bukannya menyambut aku dengan drama-drama...Atau engkau mahu menyambut aku dengan panah yang papak??Agar aku bisa mati dengan perlahan-lahan, dengan menapak...

Thursday, April 23, 2009

kalam berbalam

sedang memikirkan caracara untuk membuang perasaan terbuang ini dengan membuang segala anasiranasir negatif yang akhirnya akan membuang aku ke dunia yang semakin terbuang...

oh ya...aku terlupa...aku terlalu hina hingga selalu dibuang...diambil, ditatang dan akhirnya dibuang, dicampak!! terlalu keji!!!

Dunia, aku dah lali dibuang.... bukan sekali, bukan dua kali, bukan sesekali tapi SELALU....


buang aku dengan harapan aku tidak akan sesekali bangkit kembali... bisakah??

Start from Here...

"Compelling, authentic, uncontrived, sympathetic and engaging"

.::Fullstop::.

Wednesday, April 22, 2009

Orthodox

Pemikiran kita yang selalunya kita anggap orthodox itu tidak selalunya dapat diterima pakai oleh orang lain...
jangan salahkan mereka yang tidak dapat menerima pemikiran kamu itu...
sebaliknya, cuma fahami & terima cara pemikiran mereke....
kamu tidak rugi apaapa bahkan kamu bertuah kerana memberi peluang pada diri sendiri untuk menerima pakai cara pemikiran mereka..

My way of thinking might be orthodox or not...
it's all depend on you; on how you interpret it...

Monday, April 20, 2009

Expect the Unexpected...

HAPPY BIRTHDAY!!
AMRIL SHAFUAN BIN MOHAMAD @ KAMARUDIN


Ngek!! Berapa lama dah kita x contact??
X contact sebab ko terasa hati ngan kelakuan kasar aku dulu la kononnye??
bile ek babe ak kasar ngan ko??
dr tahun lepas kan??
siot!! tue pon ko nak terasa hati ngan aku...
bukannye ko baru kenal ak...
dh brape tahun kita kenal??
nk dekat 10 tahun kan??
still x faham perangai aku cane??

aku tau hrnie birthday ko, tapi ak x kire...
ak nk membebel gak...
**bluwek!!!
benci la bila ko terasa hati ngan ak...
ak bukannya maksudkan ap yang ak cakap kt ko dulu...
dah nama pon ak nie adik ko....
**mangai!!!
adik ko ad brape org je dalam J-Six??
4 kan??
3 darinya adalah PEREMPUAN kan??
sape yang paling rapat ngan ko??
aku kan??
papehal aku mmg refer kt ko kan??
pastu??
still x faham ak cane??

weh mangkuk!! aku sayang ko la weh!!!
even aku pggl ko dgn macam2 nama...
ko still abg aku weh...
pelik tol ak dgn perangai ko nieh!!
sudah2 la terasa hati ngan aku nye..

Aku cakap lebih2 pon ko xkan faham aku dowh....
sumpah aku letih nk xplain cane...
Aku tetap aku..
kasar tue aku...
ko kena faham..
nie balik2 aku je kena faham ko..
letih la weh~

Aku cuma nak ko tau;
apa2 je kelakuan aku pada ko..
(kasar ke, kurang ajar ke)
aku tetap anggap ko abang aku weh~
*semat tue dalam kepala ko...

AMRIL SHAFUAN MOHAMAD @ KAMARUDIN
kau tetap Abang aku sampai bila2....
dan bila aku cakap aku sayang ko, aku btol2 maksudkannya....

ps: ak dh x guna no 014-8335611....








Sunday, April 19, 2009

Dia

Mata itu kembali merampas segala ketenangan yang selama ini bersemayam dalam diri....
Lirikan senyuman itu telah membuatkan ketelitilian ak kembali menjadi kucar kacir....
Tutur kata yang tersusun yang telah lama tidak didengari, kembali berbunyi...
Tingkah lakunya yang sekian ini kaku, kembali membahagiakan aku..

*terima kasih kerana kembali hadir dalam hidup ini... setelah sekian lama engkau sepi, diam, menyembunyikan diri, kini kau ad di sisi... Biarkan sahaja walaupun aku tidak mengetahui nama kamu, kerna aku tahu kamu akan senantiasa di sisi aku... Biarpun tiada siapa yang tahu siapa kamu, kamu tetap ad di situ.... Aku? Aku hanya mampu berterima kasih kepadamu. Mahu tahu sesuatu? Aku tidak mampu bercerita secara terangterangan perihal kamu kepada insan lain. Ya, itu yang aku bingungkan sejak dari dulu lagi. Kembali lagi seperti dahulu ya?? Aku setia menanti mu...

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.