Saturday, November 13, 2010

#4

Day 04- A habit that you wish you didn’t have.

Saya punya perangai kurang senang yang agak banyak.
Cuma saya berharap yang saya xda perangai GIGIT KUKU...
Ye, gigit kuku ye kawan2..

huuu~

okeh, blogspot malam nie macam xnk bg saya menaip banyak2. sakit hati tau..
:(

Blogger Templates

Friday, November 12, 2010

#3


Day 03- A picture of you and your friends.

Tsk...Banyak sangat gambar saya ngan kengkawan saya. Masing2 punya kenangan yang berbeza weh~ xpe, saya pilih yang paling best je....

*Drumroll*

Dari kiri-kanan
Yob, Jane, Pika, Zira, Teera, Tuan empunya blog, Ecah, Sima & Fendi.

Ini gambar mase Family Day dekat Pangkor haritue...
100% ditanggung oleh pihak fakulti..
Weehu~
Terima kasih pada Pengurus projek dan seluruh ahli projek yang bertanggungjawab.
:)

Dorang nie sebenarnye, adik-adik saya yang mereng saya sayang...
Mula kenal dari mula2 masuk Uitm lagi...
Skang kitaorg nie bru habes sem 2..
fuhhh~ lega gile dah habes paper...

Tak nak cerita ke pasal dorang??

Oke, mari saya mula penceritaan mengenai mereka...

Yob tue nampak je skema royon gitu...Sebenarnye dia koya!!! erk~ matila kena marah gan yob... Dia nie pesen rilek2 je tapi kalau dia sentap, nampak sangat weh.... Bila tanya, xnak ngaku.. hohohohoh~ Yob, along nie bukannye baru kenal awk... lama dah tau kenal awak. faham sangat perangai awak...

Jane nie pulak asal dari Sarawak. The one & only yang non-muslim. Tapi dia oke je. Hormat kitaorg yang muslim nieh. Sebab kakak dia ada sorang yang dah convert. kan Jane kan?? Jane nie, kitaorang suka usik dia, sebab dia nie pesen melawan balik. Tapi kadang2 x tahan gak, rase nk sumbat mulut dia dengan pape semata2 nak bagi dia senyap. hahah~ Jangan Marah ye Jane. ngeeee~

Pika nie pulak aaaa....hurmmmm~ cane eh nak cakap.. Aaaaaaa~ dia nie pesen kalau nak marah, bagi je sebijik. Ganas weh minah nie. Ikot suka dia je nak wat pape pon. Boleh nampak keganasan dia tue bila dia ad kt kedai makan. Kalau lambat sket, mmg dia tunjuk habis kegangsteran dia tueh.. hohoho~

Zeera.... Oih.... dia nie nampak je senyap. Tapi dia kepochi tau tak??? huahuahuahua~ Dia nie kira makcik lawak dalam group kitaorg... Sekali dia buat lawak, mmg susah la dia nak berhenti. Ouh, dulu2 dia selalu kena ngan kitaorg sebab dia nie ala2 blur sket, tapi skang susah sket la sebab dia dah pick up dr dulu. Bagus kan?? Ad peningkatan. :D

Teera yang rock tapi hati halus. Huh...jangan tak caye lak stetmen saya itu. Belum g tengok lagi blog dia yang berbahasa itu. Seronok sangat bila baca. Sampai terbawak2 emosi bila membaca entri dari blog dia. Dia kasar tapi dia baik hati. Pastue kan, saya suka kacau dia sebab dia takut bila kena usik tentang hal yang satu. Dia punya adik lelaki yang chumel sangatttt~ Tapi sayangnya saya ini tidak berapa peramah, so, xde la rapat sangat ngan dia...

Baju merah tue saya.So, xyah cita la eh. Previous entri ad mcm2 cite pasal saya. Nak tahu, sila godek sendiri. :P

Ecah ini kenalnya dari zaman diploma kat KPMIM. Tapi kitaorg setakat 'hye2bye2' je. Lagipun, kitaorg lain geng masa tue. Tapi itu dulu. Skang kamceng dah. heeee~ Rugi kan kita tak rapat dari dulu kan kucah kan?? Haaaa~ Kucah tue nama manja dia... Jangan tanya macamane dapat nama Kucah itu sebab itu rahsia kerajaan mak datin. hohoo~

Yang vouge sangat dalam gambar tue namanya Sima. Dia paling manja. Tapi kadang2 sakit hati ngan manja dia. Rase nak bagi je tamparan kasih sayang. hohoho~ Tipu je sima... Jangan Terasa lak tau. ALong cepuk jugak jap lagi. Sima nie seorang yang addicted to korean stuff. x kira la pape. lagu ke, cerita ke, pelakon ke... mcm2 la yang dia minat.

Haaaaa~ Yang last sekali tue namanya fendi. Dia nie kira macam abang ar dalam group kitaorg. Abang yang kuat potpet. Boleh gitu?? hoho~ Jangan marah tau fen... Along juai hang jap g. Fendi nie orang utara, orang kedah. Skang nie slang utara melekat sebab dia la... pekat sgt slangnya.... sampai senior pon suka usik dia guna slang kedah. Dia nie jenis boleh harap tau. Sebab tue la dia jadi class rep.. kan fen kan?? Fendi ni peminat siti nurhaliza. Sikit2 Siti. Sikit2 Siti. Sampai rase nak ajak dia datang umah kt Lipis tue... Boleh bawak dia g tengok umah Siti. Biar puas hati dia haaaa~

Oklah kawan2..Letih dah nak merepek. Semua yang saya tulis di atas adalah based on true story... [wah gituuuuuu]

To Ecah, Sima, Fen, Yob, Teera, Zira, Pika & Jane thanks for accepting for who i am. Sayang korang sampai mati weh!!!


Blogger Templates

Thursday, November 11, 2010

#2

Day 02 - The meaning behind your blog name.

Dulu2, blog nie dinamakan sempena nama sendiri. Pertukaran baru je dilakukan baru2 ini. Sebab ramai sangat yang nama Farah Diana. bukan tak suka nama sendiri tapi bila dah ramai sangat yang punya nama yang sama, automatik nilai tue tak tinggi sangat. Nilai amende plak kan?? Maksudnya disini, nanti ad orang salah faham dengan blog lain. So, saya tukar la jadi Haula Hati.

Kenapa Haula Hati??

Haaa.... Ini ramai gak yang bertanya. Haula Hati = Rasa Hati. Kalau guna Rasa Hati, nampak dull sangat kan?? Macam direct terus ke makna yang ingin disampaikan. So, Haula Hati digunakan untuk membuatkan kamukamu semua terfikir2 makna sebenar Haula Hati. Lagi satu, sebutan Haula Hati lagi best kan kalau nak dibandingkan dengan sebutan Rasa Hati??heee~

Asalnya nama Haula Hati nie adalah salah satu dari entri yang ad dalam blog nie.

Mana dapat idea nak buat entri tajuk Haula Hati??

Saya ini sebenarnye seorang yang suka kaji kamus. Tak kira la kamus apa. Tapi selalu obses dengan Kamus Dewan la. heee~ Jangan tanya kenapa obsess tapi dah dari kecik centu. tak tau kenapa.... Bila jumpa perkataan yang jarang guna @ x pernah jumpa, memang saya akan conteng perkataan tersebut dalam buku khas... Pastu, bila ad masa, akan belek balik buku tue... Itulah punca guna Haula Hati..

Kata ada entri, mananya??

Haaa~ nak baca?? Sila la click sini. Jangan pening tau baca entri tue sbb bhasa dia agak sastera sket... huhuhuhu~

Ok, tue je la kot. Eh, lupa nak bagitau.
Saya dah habis final exam!!!
weeee~
:)

Blogger Templates

Wednesday, November 10, 2010

#1


Mari mulakan hari ini dengan cabaran yang di ambil dari blog Kak Dayu.

Day 01 -A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.

Gambar diambil pada 1 Nov baru2 nie. Sambut besday ngan nugget + drummet & air choc. Takde masa nak kuar. Sibuk ulangkaji pelajaran. kononnye la...


So, mari kita teruskan dengan sesi penyahtinjaan mengrevealkan fakta.

1. Saya garang.
[berpuluh kali la ulang perkara yang sama]

2. Saya suka bersastera.
[blog nie pon more to luahan perasaan dengan menggunakan laras bahasa yang agak susah untuk difahami.]

3. Obses dengan handphone, laptop, camera, sling bag & sneakers.

4. Saya punya impian untuk cuba bungee jumping.
:)

5. Pantang orang cari pasal, darah memang mendidih je.

6. Nampak je kental, tapi jiwa halus.
[dah nama pon perempuan.kan?]

7. Suka sangat dengan reptilia especially ULAR. & jangan pernah cuba untuk nyakat saya dengan menggunakan ulat sampah. Ye, ulat sampah. saya geli!!!
[dr dulu mintak nk bela. tapi tak pernah dapat. Siap kena ugut dgn family. Dorang kata, kalau nak bela, jangan masuk umah. tsk~]

8. Suka gaduh ngan ayam, itik, angsa, kucing & hamster yang ada di rumah.

9. Suka nyakat angsa & kucing.
[Sebab dorang takut dengan momok. Dah terbiasa ugut mcmtue dr dorang kecik. teeeheee~]

10. Pernah jadi tomboy. Tapi sekarang dah perempuan sikit. Sikit je pun. Sifat kasar masih menebal lagi. ~

11. Dulu suka panjat bukit belakang umah. Even abah cakap kat belakang tue ad ular la, lipan la, kalajengking la...R
umah kampung best woo~ Adventure sangat. Tapi sekarang dah tak panjat dah.
[Errrr~ balik nie nak panjat balik la]

12. Pernah berbalah dengan umi abah sebab nak join PLKN. Sampai mintak tolong mak/ayah sedara buat back-up to make sure dapat g PLKN. Malangnya, tak berjaya. So, plan terakhir, mintak tolong nenek terus. haha~ Nasib baik berjaya.

13. Pernah ponteng sekolah (form 6). Sebab masa tue mmg tamau pakai baju sekolah dah. Rase macam hek e le... ntah pape je pakai uniform sekolah... Datang sekolah pukul 8. Pukul 11 dah cabut lari. Lalu depan pak guard jugak. Pak guard tatau nk buat ape dah. heeee~

14. Pernah panjat pagar sekolah sebab tamau jalan jauh nak pergi kelas tambahan. Panjat ramai2. Budak lelaki pon ada sekali. Kantoi ngan Pak Guard. Yang buat sakit hati, budak lelaki dia lepas pulak kan... Budak perempuan dia tahan. Haaaa~ Ape lagi, bertaki la weh. Siap ugut PaK Guard lagi nak report, report la.. tapi saya cakap ar budak lelaki pon ad join jugak.apesal dorang tak kena??
[mase form 3 dan saya seorang pengganas mawas pengawas. ]

15. Saya anak perempuan. Tapi abah train saya ala2 macam anak lelaki. Saya dibenarkan rempit-ala-kadar, drift-ala-kadar, marah-orang-ala-kadar dan juga dikerah tenaga untuk membuat kerja2 berat. Contoh?? Angkat almari & moto naik atas lori. Baiki atap rumah. Bela sebarang kerosakkan elektrik yang minor, cat umah bagai... panjat sana sini... aaaa~ banyak lagi la weh...

Tskk~ banyak sangat dah yang di reveal nieh. Sudah2 la eh. Sambung esok pulak. weee~
babai semua....
:)

Blogger Templates

Monday, November 8, 2010

Impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them




Blogger Templates

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.