Saturday, February 7, 2009

YEAY!!



Yeay!!

DAH JUMPA!!!!!

jumpa pe??

Jumpa lagu nie...

"Nyanyian Pantai Timur"

lalalalala.....

nak dengar jugak??

click je kt bawah tue....

...sekian...


*sengih sampai telinge... even lagu tue lagu sedey...


Thursday, February 5, 2009

AD SESAPE LEH TOLONG?????

blogger yg dihormati...

ak skang nie btol2 terkilan sbb x jumpe video "nyanyian pantai timur"

lagu puisi tue di nyanyikan oleh kumpulan harmoni...

lagu tue ad sentimental value wt ak....

sbb ak ngan kwn2 ak yg len(geng2 plkn)...

kitaorg penah wt drama muzikal menggunakan lagu puisi tue.. (dibawah pimpinan cikgu ys-sy-x-ingat-nama)
*dh 4 thn kot...of course la ak lupa...ingatan bkn kuat sgt...

tolong ek kwn2 bloggerku...

ak harap sgt2 korang dpt tolong...

=(

Damn!! Ak sgt2 x suka bila.....

Ak suka bila ak tgk kaklong ak gembira...
susah beb ak nk tgk dia gembira...(dengan ikhlas)
ikhlas yg btol2 ikhlas...

Dah...
x yah tanye mcmane rupenye gembira yg x ikhlas...
Ak sakit hati bila ak kena terangkan..
sbb otometik ak terbayang muka dia...

Ak sgt suka bila,
kaklong ckp dia sygkan org len...
*bf la.... bkn kengkawan biase...

AK happy bila dia ad seseorg untuk berkongsi ap yg dia rase...
*cinta itu endah.... kan??


DAN

Ak sgt2 x suka bila ad org len yg dengki ngan kaklong ak..
Pantang beb!!
(Mujur ak x satu company ngan kaklong ak + minah tue)

Kalau x... MASAK ko kena ngan ak minah woi!!

Bodoh btol ko minah!!
Harap je tahap pelajaran ko smpai degree...
Perangai??
mengalahkan b***!!

Agak2 ar ko nk wt pape pon....
Pk ar baek buruk..
x suke, ckp ar tak suke..
x yah ar men kotor!!

bodoh!!

Damn!!

Secerdik2 manusia pon ad tahap bengap yg amat sangat!!
Ak bkn nk ckp ak baek...
Tapi agak2 ar nk wt jahat pon..
ko nie btol2 bodo la...

Sumpah ak x pernah jumpe org mcm ko!!

PERINGATAN pada sesiapa yg kenal @ rapat ngan Kaklong ak...

"make sure korang x wat pape yg bodo... jgn wt smpai kaklong ak nanges sbb korang.... (ak benci tgk kaklong ak nanges!!) or else, korang trima la "hadiah" dr ak nanti.... x caye?? u can try me... Skali ak ckp, ak akn wt...."

psst: minah, ko ingat ko leh slamat ar wt g2,...
ko ingat ko hntr email camtue, org len x leh trace ar?? silap besar ar ko!! ko ingat org len bute IT mcm ko ke?? blaja je tggi2.... cerdik x gk!! Skang nie sume maklumat dihujung jari dowh!! hujung jari!!



oh ye...ayt tue jugak la yg ak ulang beratus kali kepada sesiapa sje yg nk kenal @ rapat ngan semua org di sekeliling ak...

...SEKIAN...
-TrImAs-


Kak long... ak syg ko dowh... walaupon ak slalu pggl ko "keling", "bodoh", "ngokngek", "siot" dll.... hakikatnye ak mmg syg sgt2 kat ko... ak x bole blah btol bile ad org buli ko... kalau ak buli ko xpe....

Wednesday, February 4, 2009

Only you...



Truly love you endlessly. Every day without you is like a book without pages. I love you, I will always do, for the rest of our earthly and heavenly life.


*Abah....Umi...Adik.... Rindu kalian bertiga!!!! =(

Tuesday, February 3, 2009

Ak Kembali dengan Perkhabaran....

oke...

dh dh stop blogging untuk 2/3 hari...
*stop blogging je...perkembangan blog masih lagi ak ikuti...
dan kali nie ak kembali...
kembali dengan satu perkhabaran...

ramai anggap yg blog nie hanya stakat menjadi tempat untuk meluahkan ap yg d pkkan, di alami, dll...
tapi tak ramai yang sedar akn kelebihan yg ad pd setiap blog...
Salah satunya...
berbakti...

Yup, berbakti dengan cara kita sniri..
Cara blogger untuk berbakti...


Ak "berkenalan" dgn blogger nie pon sbb ad bg komen pd blog ak...
dan ak tertarik pd entri dia yg lebih kepada xtvt kebajikan..
lalu...
ak "melompat2" ke entri kwn2nya yg mempunyai agenda yg sama...

ak juga mengambil ID ym nya...
ak tanyaka...
bagaimana?? cara apa?? siapa?? dimana?? mengapakah??
semuanya ak tanya..
dan dr hasil pencarian...
kami menemui satu alamat..
alamat "Asrama Penyayang Nur Iman"...

misi blogger berbakti nie adalah..
membantu rumah2 bakti @ ank yatim @ org2 tua yg btol2 memerlukan..
atau dgn erti kata laen, rumah yg daif + tiada sponsor dr pihak lain..

taken from brader razor...

untuk info, dua buah rumah putera dan puteri ini hanya terletak dalam jarak sepelaung saja di antara satu sama lain dan di jaga oleh 12 penjaga yang kesemuanya sudah berkeluarga. anak2 yang seusia dari peringkat baby sehinggalah ke 17 tahun ini sebenarnya terdiri dari mereka anak2 yatim atau anak2 yatim piatu, anak2 fakir miskin dan anak2 muallaf. dianggarkan jumlah kanak2 ini termasuk lelaki dan perempuan seramai 70 orang. konsep yang di guna pakai oleh penjaga kanak2 ini adalah seperti berikut:

'apa yang kami makan, itulah yang mereka makan'.


dengan anggaran perbelanjaan bulanan yang menjangkau belasan ribu ringgit malaysia, mana mungkin 12 penjaga itu dapat mengharungi hidup untuk meneruskan jagaan mereka tanpa sebarang bantuan yang berterusan dari mana2 persatuan ataupun badan kebajikan. ya, menurut beliau lagi, mereka pernah beberapa kali memohon ke Jabatan Kebajikan Masyarakat namun keputusannya mengecewakan dengan alasan yang 'sangat kukuh'. perlukah saya beritahu apa syarat2 yang tak dapat dipenuhinya? ok, rumah disewa. bukan rumah corner lot. tidak terdapat pili bomba. sekian.

dengan sewa rumah sebanyak rm1.7k sebulan untuk putera (hq, tempat memasak) dan rm1.3k sebulan untuk rumah puteri, saya cuba membayangkan kepada anda rumah single storey di area setapak yang menempatkan 20 kanak2 dan remaja lelaki bersama penjaga dalam satu rumah dan 40 kanak2 dan remaja perempuan bersama penjaga dalam satu rumah yang lain? muatkah? hmm..alah bisa, tegal biasa.

dalam kiasnya, saya dapat rasakan bahawa ada kesulitan2 dalam menguruskan rumah ini yang mereka cuba sembunyikan dari pengetahuan masyarakat. seperti kadang kala short of bayar sewa rumah. kelewatan membayar bil2 utiliti. kesusahan naik turun pejabat pendidikan dalam menyekolahkan anak2 yang terbiar yang sebelumnya tidak pernah menjejakkan kaki ke sekolah. kesempitan wang untuk memenuhi tuntutan barang2/alat2 persekolahan lebih 60 orang pelajar lelaki dan perempuan disitu. tapi kesusahan itu seolah2 ditutupi dengan manisnya mereka berbicara. kalau lah berat mata kita memandang, manakan tahu selagi tidak bahu kita sendiri yang memikulnya. berat lagi rasanya.

nk tau lebih lanjut??

click saja di sini

kalian lebih tau diri kalian bagaimana kan?? join kami untuk sama2 membantu mereka yg memerlukan.. =)

oh ya... tolong ak untuk menyebarkan berita di kepada kawan2 kalian... terima kasih...


Sunday, February 1, 2009

Bye....

Gonna Be Away For A While...

-TAMAT-

pesanan penaja:
jgn risaukan saya... oke?? sbb sy x layak untuk dirisaukan oleh kalian..

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.