Sunday, June 19, 2011

Hantu la kau!

Celaka pulak aku rasa bilamana kau tibatiba datang dan menetap dalam dunia mimpi indah aku.
Watak kau masih juga sama. Tempat pertemuan jua masih lagi tidak berubah.
Dan keluarga aku masih lagi tidak melihat kamu dengan pandangan mata kasar.
Cuma dia, si kawan setia ku yang mampu menyedari kamu.
Dia berpurapura tidak menyedari itu semua. Tapi itu semua tak lama, bila dia terlepas cakap mengenai ketampanan kamu dan juga ketinggian kamu.

Pergi ke insan lain boleh?
Aku dah tak mampu nak terima kunjungan kau.
Dalam diam, buat aku tidak menentu.

Sunday, May 1, 2011

Tips Tidur Nikmat

Dah rase sejuk tue, gagahkan diri untuk bangun & pasang plak kipas-super-best milik roomate.
*mujur dia balik rumah dia weh*

Oh ya, betul la apa yang korang baca tue. Bukan off kipas tapi pasang kipas milik roomate plak. Maknanya sekarang nie ad dua kipas la yang sedang berfungsi kan??

Pastu,
Amek stoking-korea-kawaii yang boleh dapat kat Cameron Highlands 3 pasang RM10 tue....
Pakai kat kaki. Ye, ini bukan stoking tangan ye kawan-kawan. Makanya, pakai la di kaki.

Pastu,
Bentang selimut selebar-lebar alam. ok, hyperbola sangat ayat
Dah??

Last step,
Guna selimut tue dari paras bahu hingga paras pinggang je.

Try ar.
Itu cara paling nikmat aku tidur.
Kalau dah posisi camtue, jangan harap orang lain boleh kejut aku weh.

Ok kengkawan.
Selamat Mencuba.
:D

Wednesday, April 20, 2011

Nurr Ain Syuhada




hari2 nak duduk melekap.
Kalau nampak camera lagi la dia ligat.
Letih nak layan.
Itu la racun. Itu la penawar.
:)

Hari baik. Mood baik.


Wednesday, March 9, 2011

Mengenakan diri sendiri

Pernah rasa tak perasan yang bilamana korang beria-ia online semta-mata untuk update entri but ended up korang berblogwalking dan serta merta rasa mengantuk bila dah habes baca kesemua entri baru orang lain.

Pernah??
Pernah??

Aku pernah.
Dari dulu sampai sekarang.

*Sakit hati dengan diri sendiri*

Saturday, March 5, 2011

Confession of a broken heart

Afraid of what?
Afraid of losing you?

After all that you have done to me, i hardly feel the exact feeling of losing someone.

And why did i say so? 
Because you make me feel it all the time. Yes, all the time.

Enough is enough.
I can't barely take it no more.

Go on with your life. 
As for me, life must go on.

And please don't say you love and miss someone is you don't really mean it.
For God sake, don't say it. 
I know that its only words but those words do deliver your feeling as well.
THOSE WORDS REPRESENT YOU!
But as for now, I just cant feel it no more.



Saturday, February 26, 2011

God won’t ask... but



God won’t ask the square footage of your house, 
but will ask how many people you welcomed into your home.

God won’t ask about the fancy clothes you had in your closet,
but will ask how many of those clothes helped the needy.

Monday, February 14, 2011

Rokes

Thursday, February 10, 2011

Alluring facebook skin!!

Nak facebook skin ceni tak??
nak tak??
nak tak??




Saturday, February 5, 2011

Dendang Ketenangan Dunia


Terapi dikala kecelaruan dan kebingunggan hanya kamu.
Hanya kamu dan tiada yang lain.
Mungkin sampai bila-bila.
Mungkin juga sampai mana kau mampu menenangkan aku.


Thursday, February 3, 2011

Rumah untuk disewa

Masih lagi di rumah bt10... berdua dengan adik. Kami main kemas2 umah.
*eh, ad ke main kemas2 umah?? bantai~*

Rumah, kalau dah fully furnished, mmg tak jadi ape la kalau tuan dia tak duduk.
Tuan dia nak bagi sewa tapi anak dia yang gedik2 tak bagi. Bukan ape, dia kate, dia sendiri pun tak duduk beria, nikan pulak nk jadi umah sewa~ besar kot bungalow umah nie. Dia pun tak puas lagi jadi interior desinger tok bilik dia.
*padahl bilik tue cuma ada almari ltk buku + katil + 2 kotak-ltk barang-ntah-hape2. ek elleh.. (-.-)*


Tuesday, January 25, 2011

Milim

Saya suka bila awak nyanyi untuk saya.
Biarpun lagu tue je yg selalu saya mintak awk nyanyi, tapi awk tetap layankan saja.
Awak selalu marah saya, kata lagu tue lagu sedih...
Tapi saya tetap nk awak nyanyikan.
takpekan??

Dodoikan saya tiap malam dengan dendang yang sama. Jangan pernah jemu ya.
:)

Saturday, January 15, 2011

Skrip-skrip kehidupan


Kisah kasihsayang mendalam aku hanya berdasarkan skrip-skrip yang si polan ini buat.
Sekejap aku suka, sekejap lagi aku kembali sakit hati.
Ouh, Kadang-kadang aku rasa gembira tak terkata & kadang-kadang aku menangis dalam hati.
Kenapa?

Sebab itu dunia aku.
Orang lain takkan faham dengan dunia kita kan??

p/s: Kau juga punya dunia kau yang tersendiri kan?? Terpulang pada kau untuk berkongsi atau simpan sahaja dalam hati sanubari. Pilih yang terbaik. :)

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.