Wednesday, March 11, 2009

Hipokrasi Seorang Aku

Sampai satu tahap aku rasa aku sangatsangat malas menghadapi kehidupan ini…
*Malas bila ak rasa apa yang ak mahu, x penah ak gapai…

Sampai ke tahap ini, aku dapat rasakan kemalasan itu bermaharajalela….
*Aku penat dengan kemalasan ini…Sungguh aku penat…

Kalau diikutkan hati, mungkin kah akan merana hati??
Kalau diikutkan nafsu, mungkin ak akn bertambah celaru??
Kalau ikut perasaan, mungkinkah ak jadi semakin penasaran??

Benarkan aku menjadi diri sendiri seperti suatu ketika dulu boleh??

NaD, ak tau kau xkan benarkan…
tapi aku penat menghadap "hipokrasi hidup seorang manusia"….
atau lebih tepat lagi.... "hipokrasi seorang aku"


~tamat~

26 comments:

CAHAYA said...

lagi sekali, kenapa kamu sangat mellow. ke memang camni?

have a good day, farah!

patungcendana said...

ku tepis mellow dihatiku
yang hadir setiap waktu...tau lagu tu...?

ikut hati hati mati
ikut rasa binasa...huhuhu...pandai aku cakap...aku sendiri pun tak habis2 berperang dengan emosi...

ps...pandai kau tulis puisi...nanti aku postkan dalam blog aku ya...:-)

This is Mine said...

cahaya

mellow cam milo??
gee~
layan perasaan jap kak~
huhu~

patungcendana

lagu sape tue?? tajuk?? nk dgr jugak~

adat manusia, x habes2 dengan permainan melankoli sekeping hati~

huhu~

postkan saja kak...

farah oke~

=)

ps:farah x pndai tulis puisi, itu cuma coretan yang dtg dari sekeping hati~

This is Mine said...

cahaya

mellow cam milo??
gee~
layan perasaan jap kak~
huhu~

patungcendana

lagu sape tue?? tajuk?? nk dgr jugak~

adat manusia, x habes2 dengan permainan melankoli sekeping hati~

huhu~

postkan saja kak...

farah oke~

=)

ps:farah x pndai tulis puisi, itu cuma coretan yang dtg dari sekeping hati~

Nik Muhammad Hafiz said...

what ever it is pun..just be urself...at times when u said that u are a hypocrit..it is not that...but u urself that run away from the feeling..thats why it is back to haunt u and in away...u said that u dont wanna feel it but now ur feeling it..that is not hypocrit...just a feeling that u ignore..and now..its back....


-twitu-

This is Mine said...

enchek nik:

:(

coKELat said...

tapayah jd hipokrit.
jd diri kita ok.
itu yg paling endah sebenarnya.

This is Mine said...

lagi endah bila disamping orang yang memahami~

=)

MisZ SuE said...

yg PAHIT itu hanyalah utk sementara....yg pasti, INDAH itu akan menjelma dan lebih kekal lama dan selamanye....


tabah tempuhi dugaan ea..

Nik Muhammad Hafiz said...

yer saya....


-derac-

This is Mine said...

misz Sue

kini,
menanti,
dgn penuh pasti...

enchek nik

sedey~~~

(T_T)

MariaFaizal said...

Farah cute,
Everyone I believe has gone thru what you're facing rite now .

Not to worry so much dear, just think about people who love you dearly - they're always there!

Hugs...

Nik Muhammad Hafiz said...

i know....but remember what i said in the email ok...

This is Mine said...

huhu~

kak,

thanx for the advice...

really appreciate it~

This is Mine said...

enchek nik:

nmpaknye farah kena alihkan tumpuan farah pada org len la plak...

one of the way that might led me to forget him~

huhu~

centu??

Nik Muhammad Hafiz said...

i think u should concentrate on urself first before u do it to others...heal urself before moving on or this thing will haunt u again...


-flansuls-

This is Mine said...

nik muhammad hafiz

ai... ai.... kapten!!!

;)

thanx for the advice...jgn jemu tok menasihati farah ye~ ;)

Nik Muhammad Hafiz said...

its not about penat menasihati..tapi kengkadang..kedegilan seseorang itu akan membinasakan dirinya sendiri...so..think bout that yah..


-ganestr-

This is Mine said...

nik muhammad hafiz

beklah!!

huhu~

gonna change my mind-setting or doing sumthing else to avoid dis matter la rasenye...

cz kalau dilayan pon, makin melarat...

wuwuwuwuwu~

bro, jom men layang2!!! ngeee~

NaD said...

cik farah...
marilah bersama sama aku merawat sekeping hati kita yang dah remuk nie...
mari kita bersama sama melayan perasaan kita...
memandangkan takde org lain yang boleh lagi melayan kerenah kite..
jadi,
marilah bersama sama menuju ke arah itu...
aaa...
aku tak tahu apa yg aku meraban nie sebenarnya...
tapi...

u can count on me always...
a shoulder to lean on...
a shoulder to cry on...
i'll always b there...
for better or worst..
till death do us part..
i love u with every beat of my heart...
i swear....

hurm....

p/s( kepada semua pembaca.. ) :
tolong jgn salah anggap komen aku oke...
tapi aku mmg syg gile kawan aku yg sorg nieh...
nie la tempat aku ngadu kalau de prob..
sedey...
*sob * sob

This is Mine said...

dem~~ (sila baca dgn intonasi yg penah ak ajo ko~)

ak nk nanges dh nie~

ko saje saiko aku kan??

wuwuwuwu~

ak syg ko gak weh....

huhu~

kawansampaimati ya??

:)

NaD said...

ya betol!!!!!!
ngeeeeee

Nik Muhammad Hafiz said...

jom beb...heheheheh



-ronat-

This is Mine said...

yo yo oo je bro tue...

dh ar dia wt plan pasal gath...

last2 skali dia yg takde..

wuwuwuwuwuwu~

*lagi skali kita wat gath, kita men layang2 lak ek??

ngeee~

:)

Nik Muhammad Hafiz said...

hahahahaha...nanti kita buat k..i pun tengah planning ngan bebudak photography untuk ke sana jugak...really sorry for not joining the gathering heheheheh



-verli-

This is Mine said...

nik muhammad hafiz

wah!! really meh??

nk ikot!!!!
*yieks!!! farahdiana nie asyik nk ngikut org je!! haha~

padahal x tau pape pasal photogarphy..

huu~

next time, make sure u ad ye bro~

winkwink

*tapi x tau la farah dpt join @ tak mase tue...huhu~

(T_T)

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.