Thursday, March 5, 2009

Where do I begin (sambungan warkah untuk lelaki..)




Where do I begin….
Ak selalu tertanya-tanya sendiri sebelum aku mula bermain dengan papan kekunci…
Menaip tiaptiap satu bait…
Agar cerita aku sempurna dimata kalian…
Dan yang paling penting…
Cerita aku ini seiring dengan apa yang telah diperceritakan kepada aku…
Agar ini seperti yang aku tahu…
Tiada tokok tambah…

Apa yang telah diceritakan…
Itulah yang aku khabarkan…

N…..
Aku harap kau sabar…
Jadi setabah yang mungkin…
Kukuhkan pendirian..
Tahan titis jernih itu…
Jangan sampai orang lain nampak akannya…

N….
Aku tahu kau terseksa melihat akrabnya si I dengan lelaki pujaanmu itu…
Aku tahu N…aku tahu…
Walau kau tertawa riang…
Tersenyum indah…
Namun…
Dalam lubuk, ceruk hati kecilmu itu… kamu sedang menangis…
Jangan menipu N…
Aku benci bila kau menipu… sebab aku tahu apa yang sedang kau rasakan…

N….
Ak tahu kau seringkali tersentuh hati…
Pabila sesekali kau tersedar dari tidur…
Dan kau melihat si T sedang rancak berbual melalui telefon mudah alihnya…
Dan kamu tahu dia sedang berbual dengan siapa dengan hanya melihat riak mimik mukanya…


N…
Sudahlah….
Ak tahu kau terluka…
Tapi kau tidak boleh berbuat apaapa…
Kau hanya mampu tersenyum setiap kali si T dan I bercerita tentang lelaki itu…
N….
Lupakan sahaja kalau kau tidak boleh berbuat apaapa…
Kau tidak mempunyai kekuatan untuk melakukan itu semua…

Aku bukan sengaja mahu menjatuhkan semangatmu…
Tapi kamu memang begitu..
Biar kamu tidak mendapat apapa…
Biar kamu berputih mata…
Biar mengalir si airmata…
Kamu tidak kisah dengan semua itu…
Cukup dengan melihat orang yang kamu kenali bahagia…

Cukup N…
Cukup…
Aku letih melihat kamu terus meratap…
Menangis….
Merayu dengan sedu-sedan…
Aku sayu N…
Sayu sangat-sangat..

Tapi aku tahu perangai kamu…
Biar kamu menderita asalkan mereka gembira…





Itulah yang aku paling benci denganmu N…
Sungguh aku benci…
Tapi aku redha asalkan itu yang kau mahu..
Aku tidak mahu memaksa….

9 comments:

ab geldofg said...

jgn bnci2 tk elok..tuhan marah

This is Mine said...

benci bila dia memilih untuk menderita...

sedangkan dia berhak untuk gembira...

itu yang farah benci~

tuchin said...

sometime's, kita tgok dia derita tp baginya dia gembira .. asalkn yg tersyang bahagia. maybe one day dia akan lebih gembira dari sekarang, kene redha

Nik Muhammad Hafiz said...

Lupakan sahaja kalau kau tidak boleh berbuat apaapa…
Kau tidak mempunyai kekuatan untuk melakukan itu semua…

Aku bukan sengaja mahu menjatuhkan semangatmu…
Tapi kamu memang begitu..
Biar kamu tidak mendapat apapa…
Biar kamu berputih mata…


oiiii..itu ayat yang tidak patut langsung...sorry yer cik farah...tapi saya memang tak setuju dengan ayat itu..siapa kata N tak boleh buat apa apa..dia boleh redhakan keadaan and be ok with it and let it go..tho it is hard but it is worth doing it rather then not to do anything at all because it will haunt her it she doesnt do anything and let be just like that...she has to confront her own feelings and be strong about it...remember BE WITH THE FEELING, FEEL IT, DEAL WITH IT AND GET OUT OF IT...

kengkadang walaupun u tau org tuh macam tuh...but there is always a way to push their spirit..nik tau why ur saying those...because u kawan dia and tak nak tengok dia macma tuh...but by saying that to her...u jatuhkan lagi semangat dia...and this is not something that people in her stage nak..they need friend that can give her opinion and strong words to bring her spirit up...hehehe..thats what i think at least ;)

This is Mine said...

enchek nik:

xpe bro~
dats ur opinion..
farah xleh ckp "X BOLEH"..

kan??


farah cakap centu... BERSEBAB...

"reverse psychology" mungkin??

hurm~

Nik Muhammad Hafiz said...

saya dah reply...


-revock-

This is Mine said...

sy dh reply jugak~

=)

The Crow Empire said...

seronok bace diskusi diatas. :)

_MindFreak_ said...

diskudi yang mana??

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.