Monday, April 13, 2009

18 sebab lelaki REJECT

Wah.... sudah habes modal si farahdiana ini agaknya...
sampai entri sebegini pula yang menyusul...
*ayat skema di situ...

xde2..
ak bukan nak jadi pakar cinta or what-so-ever...
ak nk kongsi apa yang ak tau je...


18 SEBAB LEKAKI REJECT KAMU DALAM PERHUBUNGAN


1. Dia REJECT kamu kerana tidak berminat.
* hati mmg sgt terluka tetapi harus diingat, dia yang rugi bukan kamu.

2. Dia REJECT kerana kamu bukan gadis yang diimpikannya.
* Ciri2 yang diinginkan tiada ditemui didalam dirimu.

3. Lelaki kadangkadang mengejar gadis idaman yang tidak wujud.
*Siapa kata wanita sahaja yang punya anganan??

4. Kamu terlalu mengada-ngada mahu manja macam budak kecil.
* He needs a girlfriend, not a baby.

5. Dia memang tak pernah ada teman wanita.
*Dia pasti reject kamu kerana belum bersedia ada komitmen.

6. Lelaki terkadang saja buatbuat jual mahal.
*Ini permainan biasa lelaki kalau dia tidak suka. Kalau kamu wanita idamannya, dia xkan jual mahal.

7. Kamu tidak boleh memaksa hati dan perasaan mereka.
* Usah buang tenaga menghadiahi barang mewah, memanjakan dia, memasak untuknya atau mcm2 lagi. Dia mungkin tidak melarang tetapi dia tetap tidak akan memilih kamu.

8. Terlalu tinggi harapanmu.
* Nasib kamu belom tentu sebertuah seperti insan lain. Jadi, harus kamu ukur baju pada badan kamu sendiri.

9. Lelaki tidak suka wanita terhegeh-hegeh.
*Apabila dia menolak kamu, kamu naik gila kerananya. bukan kerana tergila-gilakan dia tetapi kerana rasa tercabar. Dek kerana rasa tercabar, kamu jadi seperti terhegeh-hegeh dengannya.

10. Kamu terlalu mudah untuk dia dapat.
*senang diajak keluar.... terlalu senang dapat akn membuatkan dia menmandang kamu sambil lewa. apa kata kamu bertindak sebaliknya??

11. Cepat sangat panggil dia "Baby" atau panggilanpanggilan lain yang sewaktu dengannya.
* Simpan dahulu semua itu kerana bukan semua lelaki suka dimanjakan.

12. Cepat sangat menunjukkan emosi.
* Salah sedikit saja kamu sudah beremosi. Selagi belom rasmi, jangan berikan reaksi apa-apa. ok?

13. Dia sememangnya tak berapa percayakan wanita.
*Mungkin ada kenangan silam mengganggu-gugat perasaan. Jadi usaha keras sikit untuk menambat hatinya.

14. Wanita terlalu risau perkara yang bukanbukan.
* Perkara bodohbodoh pula tu yang tak mampu diterima akal lelaki. "Jangan keluar, sejuk sangat", ujarmu seperti ibu. HELLO! Dia perlukan kekasih, bukannya seorang lagi ibu..Jangan sampai dia sudah terpikat kepadamu tetapi menukar fikiran pada saatsaat akhir.
** Instead of using "Jangan keluar, sejuk sangat", apa kata guna "Berhati-hati. Jangan lupa pakai baju tebal/sweater." Nah... nampak kelainan bukan?? jangan jadi IBU, jadilah WANITA IDAMANNYA. :)

15. Kamu terlalu berani meluahkan perasaan.
* Gementarlah dia kerana didekati wanita seberanimu.

16. Kewangan kamu tak kukuh.
* Lelaki tidak suka wanita bergantung kepadanya. Mereka lebih suka wanita yang berdikari.
**jangan samakan dengan lelaki si picau cukur... itu lain cerita..

17. Gajimu lebih tinggi daripada gajinya.
* Dia rasa tercabar. Kerjayamu juga sedang memuncak. BUkan semua lelaki mahu berkongsi kejayaanmu.

18. Quen control!!
Align Center
~Sumber dari Majalah INTREND~

6 comments:

NadyaChot said...

uiks..takutnye bace nihh!

jauhkanla saya drpd kriteria2 tersebut..ha3.

m e E n said...

hohoho~
banyak lagi rasenye.
Susah nak ckp when it comes to
hati & perasaan.

"..Cinta bukan paksaan. Tapi kite
yang perlu membajai & menyirami dengan kasih sayang.."

p/s: meEn bukan Doctor Love ye.
hohoho~

DrSam said...

Waaa...panjang betul senarai barang reject shop ni ;)

This is Mine said...

NadyaChotjauhkan.... jauhkan...
heee~

(^_^)

kamu terlalu manes untuk di REJECT...

This is Mine said...

meEnmemang byk lagi sbenarnye...
x larat la kalau farah kena cari satusatu...

heee~

bukan DOCTOR LOVE ke?? macam ad ciri2 je.... haha~

This is Mine said...

Dr.Sampjg lagi sbenarnye dalam buku tue... tapi farah dah malas nk letak sbb rase mcm x kena je... heee....

*farah amek dari buku tau... bukan farah taip ikotsuke hati/ berlandaskan pengalaman farah...heee~

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.