Wednesday, April 1, 2009

MohdFariqBinAbdulHamid

april fool ke hrnie??
bagi ak x...
sedap zaman ak berperangai "nakal" dh habes...

hari nie ak just nk wish

HAPPY BIRTHDAY Ke 22
MOHD FARIQ BIN ABDUL HAMID



Aku penah ckp pasal dia kt entri yang sebelom2 nie...
Aku minat dia since ak darjah 6...
dia yang buat ak bersemangat nk belajar masa tue...
dia jugak penyebab ak bersemangat untuk datang ke sekolah + kelas tambahan..
dia penyebab utama ak berusaha untuk memperbaiki bahasa inggeris ak..
*dia segala-galanya

seorang perindu..
itulah keadaan ku tika itu...
tiap hari, tiap masa, tiap detik, tiap ketika...
hanya dia dalam fikiran...

Sebelom nie ak bercerita tentang dia secara senyap2...
secara halus...
secara tersirat...
hari nie..
aku nk bgtau yang sebenar2nya...
seterang2nya...


MOHD FARIQ BIN ABDUL HAMID...
ak memang sayangkan kau dari dulu lagi..
dari mula kita sekelas,
dari engkau mula menegur ak...
dari mula engkau bergurau dengan ak..
dari mula kau menjadi "cikgu" dalam setiap mata pelajaran yang aku tak faham...
dari mula kau menjadi "penjaga" ak... even ak tau kau hanya bergurau...

dan aku tetap sayangkan engkau even hati ak dah hancur luluh...
tiada berbentuk..
tiada bernyawa...
kau tahu aku menghadap tohmahan selepas UPSR kan??
semua ditujukan pada ak...
yang buruk semuanya ditujukan pada ak...
sedangkan kau??
hanya menerima yang baek2 sahaja...
*ak x kisah dengan segala "siksaan" itu, asalkan ak boleh melihat kau engkau tersenyum seperti biasa...

Dan sekarang, aku tetap sayangkan kau...
kau tahu betapa kuatnya sayang aku pada kau??
pernah kau pendam perasaan kau selama 10 tahun??
aku pernah..
dan ak terus menyimpan...
tapi tidak pada tika ini...

Aku rase aku dh cukup matang untuk berfikir...
biar ak beritahu pada semua yang ak sayang pada kau..
sebab ak dh letih dengan memendam perasaan ini..
sebab aku dh letih menjawab soalan yang berkaitan dengan kau...
sumpah aku letih~
letih sbb ak harus berputar balik pada waktu itu...


MOHD FARIQ BIN ABDUL HAMID
ak harap engkau ok dengan luahan ini..
sebab ak cuma sampaikan apa yang aku rasa..
aku tak harapkan apa2 balasan dari kau...


MOHD FARIQ BIN ABDUL HAMID
selamat hari lahir yang ke 22..
hope engkau terus berjaya dalam apa saja bidang yang kau ceburi..


~terima kasih atas segala kenangan yang pernah kau ciptakan dulu~



32 comments:

November said...

wow..now that you have let it out, hope u r feeling ok..

NadyaChot said...

inilah cinta sejati namanye..hee~

nad doakan along akan jmpa someone yg btul2 bleh buat along bahagia satu hari nanti..

jgn seksa jiwa..luahkan saja..org laen xpaham xpe.tp nad paham sbb along kakak nad..:)

This is Mine said...

November

Alhamdulillah... dh oke skit skang..

**ar least ape yg terbeban dalam hati selama ini farah dh luahkan...

hidop perlu diteruskan!!

(^_^)

This is Mine said...

NadyaChot

cinta sejati yang tiada berkesudahan...
silap!! ad kesudahan, tapi bukan happy ending..

Thanx dear~
*rindu kat nad... bile nk hang out sesame lagi??

Rozita said...

bertuahnya mohd farid...
jgn hanya april fool ye

This is Mine said...

Rozita

Mohd Fariq kak.... Kalau farid nnti takut org len salah sangka lak...

heee~

nie bukan april fool kak...

nie btol2 punye...

(^_^)

Lynn Honeym said...

ohmigosh..


bugger me!
speechless.

:)

This is Mine said...

Lynn Honeym

suprise huh??

**along pon xsangka along ad kekuatan untuk meluahkan semua nie...

(^_^)

MariaFaizal said...

Farah cute,
Handsome nyer Fariq...
Happy birthday to him...
What's he studying now? I get confused wz uniform, thinking if he's pilot/marine related wannabe?

:D

This is Mine said...

MariaFaizal

Handsome kan??
*dari skola dh handsome...

Dengar cite skang nie dia dh jadi co-pilot tuk MAS...
**x tau la btol @ x...

Nabil Jamil said...

along, ak salute ko gile2....

This is Mine said...

NabilJamil

huh??

nape??

*confius~

m e E n said...

Endless Love.

This is Mine said...

meEn

:)

MariaFaizal said...

Tengok balik cik abang Farah nih ?he he...

Yum Yum... :D

mYpRecious said...

wah ni lah cinta hati farah ekk..
masih memendam rase? hurmm.. Bukekan sikit pintu hati tu tuk kasi ruang pd org lain..

Insyaallah kalau bukan dy, ade somebody lain kat luar sane yg menanti farah..

Akak doakan farah bahagia..

=)

KenanganItuEndah said...

along.

bertabah oke :)

DrSam said...

satu luahan rasa yang begitu tulus lagi mulus.

Syabas!

This is Mine said...

MariaFaizal

Bukan cik abang farah la kak…

**milik org len tue… marah lak kesayangan dia nnti~

This is Mine said...

mYpRecious

Maseh lagi kak…
Bila baru nk bukankan pintu hati tok org len, automatik je ad "masalah"..

InsyaAllah kak…

Mekasih kak~

:)

This is Mine said...

KenanganItuEndah

Dah bertabah dh nie lil sis…

:)

This is Mine said...

Dr. Sam

:)

*setulus hati ikhlas...

CAHAYA said...

Wah! Dasyat betul. Kenyataan terpampang gitu.

I wish to have your guts, dik. :)

Ops! Happy Birthday Fariq.

tchersally said...

fuhhh..lega n puas rasanya kan..get everything out from ur system..errr..k.Sally blurrrrr lg nih..ape status korang skang ni eh..

This is Mine said...

Cahaya

apa yang pernah farah rasa...
farah lepaskan semua kali nie..
dh lama pendam...
mujur x gila je...

:)

This is Mine said...

tchersally

bukan status kitaorg.. tapi status farah...

status farah dari dulu sampai skang masih sama...
"Seorang perindu"


kitaorg penah sekelas masa darjah 6...pastue, farah mula sygkan dia... then, cite pasal farah syg/suka kt dia dh tersebar satu sekolah... SATU SEKOLAH.... mase tue dia ramai peminat... (tau3 je la kak bila org dh ramai peminat nie..) pas mcm2 dh jadi, kitaorg leh dikatakan putus kawan... camtue je kak....

:(

13may said...

:)

This is Mine said...

13May

:)

**mekasih sbb sudi sggh~

maira.adreanna said...

tape, meluahkan itu perlu .dia rugi sbb tak mengerti o

This is Mine said...

maira adreanna

thanx lil sis....

:)

Honeydy Love said...

InsyaAllah, sis akan bntu farah utk satu perubahan yg besar, buat sidia tk jemu memandang. Yang penting, kejujuran dan keikhlasan..:)

Nithiyaa said...

fuyooo......

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.