Saturday, July 4, 2009

Bintang Part 1

Kehadiran bintang yang satu ini tak pernah aku peduli...
bercahayakah dirinya...
kelamkah suasananya...
langsung aku tidak peduli....

Tapi hari ini...
berita tentang bintang itu akan dibawa pergi...
Sentap....
Ye, aku sentap...
sebab selama bintang ini sentiasa berada di atas kehidupan aku...
tidak pernah sekali pun ak menghargainya..

Maafkan aku bintang...
Aku tahu aku yang bersalah...
sudi maafkan aku??
maafkan atas semua yang telah aku lakukan??
boleh??

janji dengan aku yang kamu tidak akan pernah berhenti menyinari hidup aku??
Aku tahu...
Semua yang berlaku ad hikmah..
Tapi boleh aku tolak semua hikmah2 itu agar engkau akan senantiasa untuk diri aku??
boleh??

Bintang,
aku terpaksa kuat semangat...
demi kehidupan insan lain yang engkau turut sinari...
bersalahkah aku kerna berlaku kuat??
berdosakah aku kerna berkeras hati??
Adakah ini yang harus aku tanggung??

benarkan aku mengikuti langkahmu, wahai bintang yang satu...

6 comments:

CAHAYA said...

Bintang tetap ada. Bintang tetap bersinar. Cuma bergantung pada awan, bergantung pada kabus. Kalau terang malam, nampaklah. Kalau tak, bagai menanti sinar yang tiada. Macam akak!

Honeydy Love said...

taknak... sebab awak notty... huhuhu.. :P

This is Mine said...

Cahaya:

bintang yang satu ini mungkin akan hilang kak.... itu yang pasti.... itu tekah termaktub...

:(

This is Mine said...

Honeydy Love:

ye, saya mmg notty...
:(

Biella said...

wow , that's very melancholic .
ur welcome but it's not a big deal, i just wanna expand my networks and i love reading other people's blog .
hehe, w/pun ttg personal thing tp ada gak sy suka tgk blog sebab template dia lawa . haha .

This is Mine said...

Biella:

thanx dear....
templates nie bru tukar...
sbelom nie agak serabut sket...
heee~

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.