Wednesday, November 10, 2010

#1


Mari mulakan hari ini dengan cabaran yang di ambil dari blog Kak Dayu.

Day 01 -A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.

Gambar diambil pada 1 Nov baru2 nie. Sambut besday ngan nugget + drummet & air choc. Takde masa nak kuar. Sibuk ulangkaji pelajaran. kononnye la...


So, mari kita teruskan dengan sesi penyahtinjaan mengrevealkan fakta.

1. Saya garang.
[berpuluh kali la ulang perkara yang sama]

2. Saya suka bersastera.
[blog nie pon more to luahan perasaan dengan menggunakan laras bahasa yang agak susah untuk difahami.]

3. Obses dengan handphone, laptop, camera, sling bag & sneakers.

4. Saya punya impian untuk cuba bungee jumping.
:)

5. Pantang orang cari pasal, darah memang mendidih je.

6. Nampak je kental, tapi jiwa halus.
[dah nama pon perempuan.kan?]

7. Suka sangat dengan reptilia especially ULAR. & jangan pernah cuba untuk nyakat saya dengan menggunakan ulat sampah. Ye, ulat sampah. saya geli!!!
[dr dulu mintak nk bela. tapi tak pernah dapat. Siap kena ugut dgn family. Dorang kata, kalau nak bela, jangan masuk umah. tsk~]

8. Suka gaduh ngan ayam, itik, angsa, kucing & hamster yang ada di rumah.

9. Suka nyakat angsa & kucing.
[Sebab dorang takut dengan momok. Dah terbiasa ugut mcmtue dr dorang kecik. teeeheee~]

10. Pernah jadi tomboy. Tapi sekarang dah perempuan sikit. Sikit je pun. Sifat kasar masih menebal lagi. ~

11. Dulu suka panjat bukit belakang umah. Even abah cakap kat belakang tue ad ular la, lipan la, kalajengking la...R
umah kampung best woo~ Adventure sangat. Tapi sekarang dah tak panjat dah.
[Errrr~ balik nie nak panjat balik la]

12. Pernah berbalah dengan umi abah sebab nak join PLKN. Sampai mintak tolong mak/ayah sedara buat back-up to make sure dapat g PLKN. Malangnya, tak berjaya. So, plan terakhir, mintak tolong nenek terus. haha~ Nasib baik berjaya.

13. Pernah ponteng sekolah (form 6). Sebab masa tue mmg tamau pakai baju sekolah dah. Rase macam hek e le... ntah pape je pakai uniform sekolah... Datang sekolah pukul 8. Pukul 11 dah cabut lari. Lalu depan pak guard jugak. Pak guard tatau nk buat ape dah. heeee~

14. Pernah panjat pagar sekolah sebab tamau jalan jauh nak pergi kelas tambahan. Panjat ramai2. Budak lelaki pon ada sekali. Kantoi ngan Pak Guard. Yang buat sakit hati, budak lelaki dia lepas pulak kan... Budak perempuan dia tahan. Haaaa~ Ape lagi, bertaki la weh. Siap ugut PaK Guard lagi nak report, report la.. tapi saya cakap ar budak lelaki pon ad join jugak.apesal dorang tak kena??
[mase form 3 dan saya seorang pengganas mawas pengawas. ]

15. Saya anak perempuan. Tapi abah train saya ala2 macam anak lelaki. Saya dibenarkan rempit-ala-kadar, drift-ala-kadar, marah-orang-ala-kadar dan juga dikerah tenaga untuk membuat kerja2 berat. Contoh?? Angkat almari & moto naik atas lori. Baiki atap rumah. Bela sebarang kerosakkan elektrik yang minor, cat umah bagai... panjat sana sini... aaaa~ banyak lagi la weh...

Tskk~ banyak sangat dah yang di reveal nieh. Sudah2 la eh. Sambung esok pulak. weee~
babai semua....
:)

Blogger Templates

5 comments:

Honeydy Love said...

satu lagi... degil... awak mmg degil tapi suka wat muka tomey... mish ya..!

Haula Hati said...

erk?????
hahaha!!!
well, adik akak kan... mmg la degil. macam kakak jugak?
kan??kan??
[kelip2 mata buat2 comel.]

(^_^)

Haula Hati said...

Kakkkkkkk~
mish ya 2 3 4 5 6 7 8 9 10... infinity....

:)

Heidi Shafiq said...

uh! aku tax buat lagi tag ni..

Haula Hati said...

Heidi Shafiq:

Jom la join buat!!!
:)

TUAN TANAH KEDAUNG

My photo
Sape nak iklan blog/brg/khidmat dia? Roger aku. FREE. Takde hal tolong kawan.